"And He feeds me and quenches my thirst and when I fall sick then He (Allah) cures me" [Soorah Shu'araa: 80]


23.12.09

Amalan Sihir Perlu Dikekang Undang-Undang-BH 23/12/09


Baca artikel penuh di sini
Dr. H:-
Tujuan saya menyertakan link artikel di atas kerana ia ada kaitan dengan posting sebelumnya.Maksudnya perkara-perkara metafizik seperti sihir memang wujud dan wajib kita percaya. Saintis barat baru nak kaji pasal "Biophotons" dsb tapi Orang Melayu dah apply benda macam ni beratus tahun! Hebat, kan? tapi disalalah guna pulak untuk kejahatan.
Tak mustahil suatu hari nanti, diagnosis sihir boleh dibuat melalui kaedah saintifik dan ianya termasuk dalam 'differential diagnoses' pesakit yang datang ke hospital/klinik.
Bagi saya, sedikit sebanyak kita perlu belajar macamana nak mencegah dan merawat sihir ni.Insya-Allah kita akan sama-sama berkongsi ilmu tu di blog ni..
Pada yang nak menyumbang artikel, silakan email pada saya,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Holistic Followers

mindfulness

Loading...

Home..