"And He feeds me and quenches my thirst and when I fall sick then He (Allah) cures me" [Soorah Shu'araa: 80]


4.4.08

Applied Kinesiology (AK)

AK adalah satu kaedah saringan penyakit yang biasa digunakan oleh pengamal2 perubatan alternatif.jika pesakit yang diuji didapati mempunyai tanda2 penyakit tertentu,dia haruslah dirujuk kpd pengamal perubatan bertauliah utk diagnosis. AK bukanlah tool utk mendiagnosis penyakit 100%,tapi bagi saya ia berguna utk mengesan penyakit2 tak zahir seperti penyakit yang disebabkan oleh energi negatif. yang nyata ianya tidak invasive dan tidak menyakitkan! mungkin ia bermanafaat utk keluarga @ org terdekat anda!
dengan kata lain, AK adalah kaedah mudah untuk screen sebarang penyakit-samada ianya berpunca dari mental, mahupun fizikal dan spiritual.
sangat mudah-anda boleh cuba pada rakan atau suami/isteri anda dahulu!


1-samada anda berdiri dan rakan anda duduk atau kedua-dua berdiri
2-letakkan kedua-dua tangan anda pada bahu rakan anda-niatkan 'tenaga aku dan tenaga rakan aku ini adalah sama (selaras)


3-minta rakan anda mengangkat tangan kanannya (atau tangan kiri jika dia kidal) seperti dalam gambar.
4-uji dulu dengan 'trick' berikut- tanya nama rakan anda dan minta dia bagi jawapan yang tak betul. cth-jika nama dia X, minta supaya dia sebut nama selain itu.
5-beritahu rakan anda-aku nak tekan tangan kanan engkau ni selepas kiraan 1,2,3 dan lawan sekuat hati. lepas tu cuba anda tekan tangannya. anda pasti lebih kuat dan dapat menekan tangan kanan rakan anda (dia lebih lemah)
6-sekarang cuba beritahu rakan anda supaya beritahu namanya yg betul dan selepas kiraan tiga, tekan mcm tadi. lihat hasilnya- anda tak berjaya melawan kekuatan tangan rakan anda (dia lebih kuat)

Itulah rahsia Applied Kinesiology-anda dapat jawapan ya atau tidak, bergantung kepada apakah yang anda hendak uji pada rakan anda

7-katakan anda nak tahu rakan anda ada darah tinggi atau tidak. cuba buat spt tadi-minta dia depakan tangan kanan.
8-sekarang jgn beritahu dia apa yang anda hendak uji-cuma niatkan yg anda hendak uji rakan anda ada darah tinggi @ tidak.katakan pada rakan anda; selepas kiraan 1,2,3, lawan tangan aku dan jgn biarkan tangan engkau jatuh. setkan dalam fikiran anda- 'kawan aku ni ada darah tinggi' dan cuba tekan tangannya mcm tadi. kalau tangannya jatuh (dia lebih lemah), bermaksud rakan anda memang ada darah tinggi.
9-untuk confirmkan hasilnya-anda boleh reverse soalan dalam fikiran anda begini-'kawan aku ni tak ada darah tinggi' dan tekan tangannya selepas kiraan 1,2,3. jika tangan kawan anda tak jatuh (lebih kuat), bermakna mmg confirm rakan anda tu ada darah tinggi

Anda boleh menguji setiap organ/penyakit rakan anda, yg penting niat dalam fikiran anda, apa yang anda nak uji. ini bergantunglah pd kreativiti masing-masing. kalau isteri anda sedang mengandung, cubalah kaedah AK untuk tahu baby dlm kandungan boy atau girl, dan minta doktor anda scan. yang penting anda kena selalu practice, barulah mahir. practice makes perfect!

selamat mencuba!

1 comment:

rizhan said...

aku nak test la....bila boleh test??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Holistic Followers

mindfulness

Loading...

Home..